05 Dec 2021

Asigurarea turiştilor. Ce trebuie să cunoaşteţi și la ce să acordați atenție.

Asigurarea turiştilor. Ce trebuie să cunoaşteţi și la ce să acordați atenție.

Asigurarea turistică vă oferă dreptul de a primi îngrijirile medicale necesare în orice țară v-aţi afla în timpul călătoriei.

Călătorii cu experiență știu despre necesitatea asigurării și cât de costisitoare sunt serviciile medicale plătite din propriul buzunar. Dacă vă organizați vacanța prin intermediul unei agenții de turism, atunci, de regulă, nici nu vă veți gândi la asigurare, deoarece pachetele turistice standard includ neapărat o poliță de asigurare pentru călătoriile în străinătate. Astăzi devin tot mai populare călătoriile independente și în astfel de cazuri este mai bine să nu neglijaţi perfectarea asigurării medicale. Cei care s-au confruntat, cel puțin o dată, cu probleme de sănătate și lipsă de asigurare acum merg întotdeauna în călători peste hotare cu asigurarea procurată.

Pe lângă asigurarea medicală standard, vă puteți asigura și împotriva unor situaţii neprevăzute. De exemplu, asigurare împotriva pierderii bagajelor, asigurare pentru cazuri de imposibilitate de a pleca și multe alte opțiuni.

Principalele tipuri de asigurări pentru turişti

  • Polița de asigurare medicală

Aceasta nu este singura modalitate de a vă proteja în timpul călătoriei; în plus, poate include și alte tipuri de riscuri. Suma asigurată acoperă medicamentele, transportul și tratamentul în spital, precum și revenirea în țara de origine. Aceasta din urmă este posibilă doar dacă în țara gazdă este imposibilă acordarea asistenței medicale necesare. Există o serie de excepții pentru afecțiunile cronice deja cunoscute la momentul asigurării. Această regulă este universală pentru orice boală, inclusiv pentru bolile cardiovasculare. Vă reamintim că asigurarea reprezintă o protecție împotriva situațiilor de sănătate greu de anticipat.

  • Asigurare turistului în caz de accident

Este o asigurare facultativă, dvs. decideţi dacă aveţi nevoie de acest document în timpul călătoriei. Acest tip de asigurare include vătămări neprevăzute, invaliditate ca urmare a unui accident și chiar deces. În acest din urmă caz, despăgubirea o vor primi deja rudele.

  • Asigurare de răspundere civilă

Vă protejează de daunele cauzate terților în țara gazdă. Daunele pot fi fizice sau materiale. Este important ca faptul vătămării să fie documentat. Compania de asigurări are dreptul de a implica experți independenți pentru a determina prejudiciul, în baza căruia se face plata despăgubirii.

  • Asigurare în caz de anulare a călătoriei

Această poliţă acoperă cheltuielile de călătorie dacă călătoria a fost contramandată nu din vina dvs. Motivele pot fi internarea asiguratului sau a rudei apropiate a acestuia, participarea la un proces judiciar, ordinul de chemare la comisariatul militar.

  • Asigurarea bagajelor și bunurilor dvs. personale în timpul zborului

Costul unei astfel de polițe este determinat individual. Acest tip de asigurare este o soluție excelentă dacă valoarea bagajului dvs. depășește 20 de euro per kilogram.

Principalii indicatori care afectează costul unei polițe de asigurare:

  • durata călătoriei;
  • locația călătoriei;
  • vârsta persoanei asigurate;
  • tipurile de riscuri și cuantumul sumei asigurate.

Este foarte important să acordați atenție termenelor și teritoriului de valabilitate a poliţei.

Alegeți o companie cu reputaţie bună şi de încredere pentru asigurări de sănătate , acest lucru vă va ajuta să evitați problemele în procesul de primire a asistenței medicale și de altă natură, primirii compensaţiilor și alte momente ale asigurării.

Călătoriţi cu plăcere!

Echipa www.medasig.md vă va ajuta să vă realizați toate planurile.

Telefoanele noastre:
(060) 544 111
(022) 544 111

Adresa: Republica Moldova, mun. Chișinău, str. A. Bernardazzi, nr. 33

Alte articole din aceeași categorie

05 Dec 2021
Care sunt tipurile de vize?
Astăzi din ce în ce mai mulți turiști optează locuri neobișnuite pentru călătorii, iar fiecare țară are propriile reguli și tipuri de vize.
05 Dec 2021
Fiţi de acord că astăzi este mai convenabil să procuri totul online.
De aceea devine din ce în ce mai populară opţiunea perfectării poliţei de asigurare de la distanță, fără a ne prezenta personal la oficiul companiei de asigurări.
05 Dec 2021
Cazurile în care nu are loc rambursarea din partea companiei de asigurare.
Asiguratorul nu este obligat să acopere cheltuielile pentru următoarele:
05 Dec 2021
Asigurare medicală pentru călătoriile în afara țării
Asigurarea medicală pentru cei care călătoresc în străinătate este necesară pentru toți turiștii, precum și pentru cei care urmează să locuiască temporar într-un alt stat.
Your outdated browser! You can download Edge or Chrome or Firefox