Întrebări frecvente

Cât costă o asigurare?

Preţul unei asigurări medicale de călătorie în străinătate este calculat în funcţie de durata și scopul călătoriei, suma asigurată şi teritoriul acoperit prin asigurare.

Vârsta asiguratului influenţează preţul asigurării și poate restrânge sau extinde planurile de asigurare oferite. Pentru a afla cât costă o asigurare medicală de călătorie în străinătate completați formularul din pagina "Comandă Asigurare" și în cîteva minute primești cea mai avantajoasă ofertă.

Cine se poate asigura?

Prin asigurările medicale de călătorie pot fi asigurați toţi cetăţenii rezidenţi ai Republicii Moldova, cit și cetățenii străini care au sau nu viză de reşedinţă în Republica Moldova. Unica condiție pentu cetățenii străini este că polița medicală pentru călătorii în străinătate eliberată în RM, nu va fi valabilă în țara lor de origine.

Cum cumpăr o asigurare?

Poţi comanda o asigurare medicală de călătorie de pe www.medasig.md, pe care o poţi achita în numerar, prin virament bancar, sau online prin intermediul cardului bancar.

Cât de sigură este plata electronică?

www.medasig.md foloseşte servicii securizate de tranzacţionare online prin conexiune criptată. Nu solicităm, nu avem acces, nu colectăm şi nu stocăm în nici un fel datele despre cardul sau contul tău, ci pur şi simplu primim acceptarea sau respingerea tranzacţiei din partea procesatorului. Imediat ce tranzacţia este acceptată de către procesator vei primi pe e-mail asigurările cumpărate.

Cum funcţionează asigurarea de călătorie?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate intră în vigoare la data începerii perioadei asigurate în momentul părăsirii teritoriului RM şi se termină la ora 23:59 a ultimei zile din perioada asigurată, în momentul reintrării pe teritoriul RM. În cazul întreruperii călătoriei în străinătate, perioada rămasă "neconsumată" nu poate fi reportată sau restituită.

 Asigurarea este valabilă numai pe teritoriul asigurat, astfel:
 • o singură ţară din Europa;
 • Europa - asigurarea acoperă toate țările din Europa, cu excepţia Republicii Moldova;
 • Zona Schengen – țările membre ale zonei Schengen;
 • Țările CSI – țările din teritoriul post sovietic;
 • Toate ţările lumii - asigurarea ta este valabilă oriunde în lume;

În cazul în care pe perioada unei călătorii o să vizitați și Europa, și zona CSI, atunci să cunoașteți faptul că procurînd o asigurare pentru zona Europei, prețul achitat pentru aceasta acoperă și zona țărilor CSI. În acest caz NU sunteți nevoit să procurați două polițe de asigurare pentru două zone diferite.

Asigurarea nu este valabilă pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul cetăţenilor străini care se află pe teritoriul RM, asigurarea nu este valabilă nici pe teritoriul ţării cărei sunt cetăţeni.

Asigurarea nu este valabilă în cazul evenimentelor generate în urma acţiunilor de terorism, conflictelor armate, grevelor, loviturilor de stat, demonstraţiilor, revolte, revoluţiilor sau războaielor civile.

Cum pot să extind perioada asigurată?

Perioada asigurată poate fi extinsă prin cumpărarea unei noi asigurări, în continuarea perioadei asigurate precedente.

Sunt asigurate afecţiunile cronice?

Bolile cronice sunt considerate afecţiuni preexistente călătoriei. Asigurarea medicală de călătorie nu acoperă afecţiunile preexistente şi nici urmările lor. Te sfătuim să cumperi totuși o asigurare medicală de călătorie pentru accidentele sau evenimentele care pot avea loc în timpul călătoriei, fără legătură cu afecţiunile preexistente.

Sunt asigurate sporturile extreme?

Sporturile extreme sunt asigurate doar prin planul de asigurare mărit. Atunci cînd plecați într-o călătorie în care veți practica sporturi în calitate de profesionişti, sau amatori, trebuie neapărat să indicați acest moment în comanda Dvs pentru ca să Vi se emită o poliță de asigurare valabilă, cu o acoperire suplimentară în caz de practicare a diferitor sporturi. Din această categorie fac parte și călătoriile la munte pe timpul iernii.

Sunt asigurate accidentele de muncă?

Dacă în perioada asigurată vei lucra în străinătate te rugăm să alegi planul de asigurare Muncă fizică, care acoperă şi eventualele accidente de muncă.

Pot să cumpăr o asigurare dacă am plecat deja?

La momentul de față nu este permis să se emită o poliță de asigurare medicală pentru călătorii din moment ce persoana este deja plecată în străinătate. Dacă polița de asigurare o sa fie comandată după apariția cazului asigurat, să știți că experții companiei de asigurare au toate capacitățile de a depista orice astfel de fraudă, și plata pentru despăgubirea Dvs va fi anulată.

Asigurările sunt cu intrări multiple?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate comandate pe www.medasig.md sunt valabile pe toată durata perioadei asigurate aleasă de tine. Dacă în timpul perioadei asigurate te întorci în RM și apoi îți reiei călătoria, asigurarea ta rămâne valabilă până la terminarea perioadei asigurate.

Ce fac dacă se întâmplă un eveniment asigurat?

1.   Dacă în timpul călătoriei Vă îmbolnăviți subit sau aveți un accident, atunci Dvs. sau reprezentantul Dvs. urmează obligatoriu să luați legătura cu Centrul nostru de Asistență la unul din numerele menționate pe polița Dvs de asigurare.

2.    Anunțați Numele/Prenumele Dvs., numărul poliței de asigurare, perioada asigurată, locul unde vă aflați și un număr de telefon la care putem să luam legătura cu Dvs.

3.    Scurt explicați ce vi sa întâmplat.

4.    Acționați în corespundere cu consultația operatorului.

Cu ce asigurător lucrează www.medasig.md?

Site-ul www.medasig.md este divizia online a ”Online Broker de Asigurare” SRL, broker de asigurare înfiinţat în anul 2010.  Societatea este specializată în toate tipurile de asigurări, cît în asigurări medicale pentru călătorii în străinătate şi asigurări specifice activităţii de turism cu o prezenţă neîntreruptă în piaţa asigurărilor din RM din anul 2010.

Ce acoperă poliţa de asistență medicală pentru călătorii în străinătate?

Cheltuielile neprevăzute și suplimentare, precum și la pierderile create ca rezultat al accidentului sau îmbolnăvirii inopinate a Asiguratului în străinătate  şi anume evenimentul survenit, ca rezultat al căruia apare obligația Asigurătorului de a plăti despăgubire Asiguratului.

Drept Caz Asigurat sunt recunoscute următoarele evenimente survenite în perioada de asigurare:

 • Accidentul sau îmbolnăvirea subită în perioada șederii persoanei asigurate în străinătate, ce i-ar amenință viața sau sănătatea și care necesită ajutor medical de urgență;
 • Decesul Asiguratului.
Ce reprezintă riscul asigurat?

Riscul asigurat - accident imprevizibil, îmbolnăvire subita acuta sau agravarea unor maladii cronice, afecțiuni sau alte stări, constatate de un medic autorizat, care pune în pericol viața Asiguratului si necesita intervenție de urgență, sau decesul persoanei asigurate, survenite în străinătate în perioada de asigurare.

Ce cheltuieli sunt acoperite de asigurător?
Asigurătorul acordă despăgubire în urma producerii riscului asigurat, pentru acoperirea costurilor necesare acordării în regim de urgență a următoarelor servicii de asistență medicală şi anume:

Cheltuieli pentru tratamentul ambulatoriu și/sau staționar:
 • consultație și diagnosticare;
 • tratament și medicamentație prescrisă de medic;
 • intervenție chirurgicală de urgență, inclusiv anestezie și utilizarea sălii de operație și reanimare;
 • transport cu ambulanța;
 • servicii de radiologie;
 • tratament dentar acordat ca urmare a unui accident sau a unei crize acute, până la limita de 200 Euro/USD;
 • în situațiile acutizării: afecțiunilor ori a stărilor patologice preexistente care pun în pericol viața asiguratului, asistența medicală de urgență va fi acordată în limita sumei de 500 Euro/USD;
 • repatrierea medicală a Asiguratului în condiții speciale de transport (mijloc de transport și/sau însoțitor recomandat și stabilit de medicii curanți) în R. Moldova, în toate cazurile de repatriere medicală, Asigurătorul prin Compania de asistență stabilește oportunitatea acesteia, modalitatea și data de repatriere precum și toate celelalte detalii necesare în funcție de interesul medical al Asiguratului și regulamentele în vigoare;
 • repatrierea funerară a corpului neînsuflețit al persoanei asigurate în R. Moldova (procurarea sicriului special și pregătirile în vederea transportului) în limita de:

- 1 500 Euro/USD din Ucraina, Bielorusia, Federația Rusa, Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Turkmenia, Tadjikistan, Kârgâzstan, Kazahstan;

- 5 000 Euro/USD din țările Spațiului Schengen și/sau U. E.;

- 7 000 Euro/USD celelalte țări.

Care este limita sumei cheltuielilor poliţei de asistență medicală pentru călătorii în străinătate?

Limitele cheltuielilor acoperite prin prezenta asigurare pentru un asigurat sunt stabilite în Euro/ SUA conform poliței.

Ce sunt cheltuielile care nu sunt incluse în poliţa de asistență medicală pentru călătorii în străinătate?

Asigurătorul nu despăgubește evenimentele (accidente sau îmbolnăviri) determinate de:

 • afecțiuni ori stări patologice preexistente înainte ca Asiguratul să-și înceapă călătoria, exceptând măsurile de urgență necesare pentru salvarea vieții Asiguratului sau calmării durerilor acute;
 • consum de droguri și/sau alcool, automedicație, automutilare, sinucidere, tentativă de sinucidere sau abuz de medicamente;
 • participarea Asiguratului la competiții, întreceri, raliuri, curse, raiduri și antrenamente pentru acestea, precum și implicarea Asiguratului în activități periculoase ca: acrobații, scufundări (diving), escalade, lucrări subterane, cu excepția cazurilor când Asiguratul/Contractantul a solicitat acoperirea riscurilor suplimentare respective și achitat primă de asigurare suplimentară corespunzător riscului solicitat spre acoperire.
 • manipularea focurilor de artificii sau materialelor explozibile etc.
 • diagnostice sau tratamente prescrise în R. Moldova;
 • conducerea unui vehicul motorizat, indiferent de mediul în care se deplasează, pentru care Asiguratul nu deține un permis legal de conducere;
 • acțiuni exploziei nucleare, radiației sau poluării radioactive, epidemii sau pandemii;
 • acțiuni directe sau indirecte a razelor solare (arsuri solare, insolație, alergie solară);
 • acțiunilor, manevrelor militare;
 • războiului civil, rebeliunilor de orice tip sau grevelor;
 • înfăptuirii de către Asigurat a acțiunilor premeditate îndreptate spre survenirea cazului asigurat;
 • comiterii de către Asigurat a unor acțiuni calificate drept ilegale de organele competente ale țării în care se află și care se află în legătură cauzală cu producerea riscului asigurat;
 • cheltuielile pentru serviciile de ritual și înmormântare;
 • cazurile în care asiguratul sau reprezentantul acestuia nu a prezentat actele și informația necesară pentru instrumentarea dosarului de daună;
 • cazurile în care asiguratul sau reprezentantul acestuia a prezentat informație eronată sau incompletă sau falsă la încheierea contractului sau cu referire evenimentul declarat;
 • cazurile în care asiguratul a fost despăgubit de către persoanele responsabile de cauzarea daunelor.

Asigurătorul nu acordă despăgubire pentru cheltuielile legate de orice serviciu medical, asistență, diagnostic, tratament, îngrijire cu referire la sau in legătură cu :

 • maladii cronice, neurologice, psihice și stări depresive;
 • maladiile oncologice;
 • consecințe directe sau indirecte ale stării de graviditate, cu excepția unor complicații subite, care pun în pericol viața gravidei și/sau fătului în perioada de graviditate de până la 22 săptămâni și vârsta gravidei până la 35 ani. Asigurătorul va acoperi cheltuielile medicale suportate nemijlocit pentru înlăturarea acestuia pericol;
 • chiuretaje și mini avorturi, dacă nu reprezintă consecință directă a unui accident sau maladii acute;
 • bolile venerice, SIDA, infecției HIV și consecințele acestora precum și alte boli sexual transmisibile;
 • chirurgie estetică și de proteze medicale de orice gen, inclusiv endoproteze și angioproteze;
 • stomatologie cu excepția celei de urgență;
 • serviciilor care nu au indicații (prescriere) medicale;
 • metodele netradiționale de tratament;
 • cele prestate de instituție medicală nelicențiată, sau de o persoană fără drept de activitate medicală;
 • fizioterapie, recuperare, curativ-sanatorial, estetice, homeopate, de acupunctură;
 • dezinfecții, vaccine profilactice, acte de medicină preventivă sau consecințele acestora;
 • examinări și tratamente medicale prescrise de medicul autorizat și supuse a se efectua după încheierea asistenței medicale de urgență.
 • chirurgiei plastice, cu excepția cazurilor în care aceasta este impusă de urmările unui accident calificat drept caz asigurat.
 • de confort suplimentar în salon și anume: televizor, asistent medical personal etc.;
 • procurarea, repararea ochelarilor, lentilelor de contact, aparatelor medicale (stimulatoare cardiace, orice aparat implantat temporar sau definitiv) și protezelor de orice fel;
 • evenimente survenite în timpul unei călătorii efectuate contrar sfatului medicului curant;
 • suportate după expirarea perioadei de asigurare sau la revenirea în R. Moldova precum și în tara unde are reședință sau al cărui cetățean este.
Ce acoperă poliţa de asistență medicală pentru călătorii în străinătate inclus şi riscul de infectare cu SARS-CoV-2 (COVID-19)?

Compensarea cheltuielilor cu privire la acordarea asistenței medicale ca urmare survenirii cazului asigurat se va efectua în limita de până la 10% din suma asigurata totală, vor fi compensate cheltuielile doar pentru testele cu prescripție medicală și doar cele care sunt pozitive.

Ce cheltuieli nu sunt acoperite de poliţa de asistență medicală pentru călătorii în străinătate cu riscul de infectare cu SARS-CoV-2 (COVID-19)?
 Asiguratorul nu acorda despăgubiri pentru cheltuielile suportate de asigurat la examinările și tratamentul ambulatoriu sau staționar, recomandat de medicul (autorizat) curant după încheierea asistenței medicale de urgență,  inclusiv cheltuielile aferente izolării persoanei asigurate.

Dacă nu găseşti răspunsurile dorite, sună la 060 544 111 / 022 544 111 sau trimite un e-mail la office@medasig.md și un specialist în Asigurari de Vacanță îţi va răspunde în cel mai scurt timp.

Your outdated browser! You can download Edge or Chrome or Firefox