Întrebări frecvente

Cât costă o asigurare?

Preţul unei asigurări medicale de călătorie în străinătate este calculat în funcţie de durata și scopul călătoriei, suma asigurată şi teritoriul acoperit prin asigurare.

Vârsta asiguratului influenţează preţul asigurării și poate restrânge sau extinde planurile de asigurare oferite. Pentru a afla cât costă o asigurare medicală de călătorie în străinătate completați formularul din pagina "Comandă Asigurare" și în cîteva minute primești cea mai avantajoasă ofertă.

Cine se poate asigura?

Prin asigurările medicale de călătorie pot fi asigurați toţi cetăţenii rezidenţi ai Republicii Moldova, cit și cetățenii străini care au sau nu viză de reşedinţă în Republica Moldova. Unica condiție pentu cetățenii străini este că polița medicală pentru călătorii în străinătate eliberată în RM, nu va fi valabilă în țara lor de origine.

Cum cumpăr o asigurare?

Poţi comanda o asigurare medicală de călătorie de pe www.medasig.md, pe care o poţi achita în numerar, prin virament bancar, sau online prin intermediul cardului bancar.

Cât de sigură este plata electronică?

www.medasig.md foloseşte servicii securizate de tranzacţionare online prin conexiune criptată. Nu solicităm, nu avem acces, nu colectăm şi nu stocăm în nici un fel datele despre cardul sau contul tău, ci pur şi simplu primim acceptarea sau respingerea tranzacţiei din partea procesatorului. Imediat ce tranzacţia este acceptată de către procesator vei primi pe e-mail asigurările cumpărate.

Cum funcţionează asigurarea de călătorie?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate intră în vigoare la data începerii perioadei asigurate în momentul părăsirii teritoriului RM şi se termină la ora 23:59 a ultimei zile din perioada asigurată, în momentul reintrării pe teritoriul RM. În cazul întreruperii călătoriei în străinătate, perioada rămasă "neconsumată" nu poate fi reportată sau restituită.

 Asigurarea este valabilă numai pe teritoriul asigurat, astfel:
  • o singură ţară din Europa;
  • Europa - asigurarea acoperă toate țările din Europa, cu excepţia Republicii Moldova;
  • Zona Schengen – țările membre ale zonei Schengen;
  • Țările CSI – țările din teritoriul post sovietic;
  • Toate ţările lumii - asigurarea ta este valabilă oriunde în lume;

În cazul în care pe perioada unei călătorii o să vizitați și Europa, și zona CSI, atunci să cunoașteți faptul că procurînd o asigurare pentru zona Europei, prețul achitat pentru aceasta acoperă și zona țărilor CSI. În acest caz NU sunteți nevoit să procurați două polițe de asigurare pentru două zone diferite.

Asigurarea nu este valabilă pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul cetăţenilor străini care se află pe teritoriul RM, asigurarea nu este valabilă nici pe teritoriul ţării cărei sunt cetăţeni.

Asigurarea nu este valabilă în cazul evenimentelor generate în urma acţiunilor de terorism, conflictelor armate, grevelor, loviturilor de stat, demonstraţiilor, revolte, revoluţiilor sau războaielor civile.

Cum pot să extind perioada asigurată?

Perioada asigurată poate fi extinsă prin cumpărarea unei noi asigurări, în continuarea perioadei asigurate precedente.

Sunt asigurate afecţiunile cronice?

Bolile cronice sunt considerate afecţiuni preexistente călătoriei. Asigurarea medicală de călătorie nu acoperă afecţiunile preexistente şi nici urmările lor. Te sfătuim să cumperi totuși o asigurare medicală de călătorie pentru accidentele sau evenimentele care pot avea loc în timpul călătoriei, fără legătură cu afecţiunile preexistente.

Sunt asigurate sporturile extreme?

Sporturile extreme sunt asigurate doar prin planul de asigurare mărit. Atunci cînd plecați într-o călătorie în care veți practica sporturi în calitate de profesionişti, sau amatori, trebuie neapărat să indicați acest moment în comanda Dvs pentru ca să Vi se emită o poliță de asigurare valabilă, cu o acoperire suplimentară în caz de practicare a diferitor sporturi. Din această categorie fac parte și călătoriile la munte pe timpul iernii.

Sunt asigurate accidentele de muncă?

Dacă în perioada asigurată vei lucra în străinătate te rugăm să alegi planul de asigurare Muncă fizică, care acoperă şi eventualele accidente de muncă.

Pot să cumpăr o asigurare dacă am plecat deja?

La momentul de față nu este permis să se emită o poliță de asigurare medicală pentru călătorii din moment ce persoana este deja plecată în străinătate. Dacă polița de asigurare o sa fie comandată după apariția cazului asigurat, să știți că experții companiei de asigurare au toate capacitățile de a depista orice astfel de fraudă, și plata pentru despăgubirea Dvs va fi anulată.

Asigurările sunt cu intrări multiple?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate comandate pe www.medasig.md sunt valabile pe toată durata perioadei asigurate aleasă de tine. Dacă în timpul perioadei asigurate te întorci în RM și apoi îți reiei călătoria, asigurarea ta rămâne valabilă până la terminarea perioadei asigurate.

Ce fac dacă se întâmplă un eveniment asigurat?

1.   Dacă în timpul călătoriei Vă îmbolnăviți subit sau aveți un accident, atunci Dvs. sau reprezentantul Dvs. urmează obligatoriu să luați legătura cu Centrul nostru de Asistență la unul din numerele menționate pe polița Dvs de asigurare.

2.    Anunțați Numele/Prenumele Dvs., numărul poliței de asigurare, perioada asigurată, locul unde vă aflați și un număr de telefon la care putem să luam legătura cu Dvs.

3.    Scurt explicați ce vi sa întâmplat.

4.    Acționați în corespundere cu consultația operatorului.

Cu ce asigurător lucrează www.medasig.md?

Site-ul www.medasig.md este divizia online a ”Online Broker de Asigurare” SRL, broker de asigurare înfiinţat în anul 2010.  Societatea este specializată în toate tipurile de asigurări, cît în asigurări medicale pentru călătorii în străinătate şi asigurări specifice activităţii de turism cu o prezenţă neîntreruptă în piaţa asigurărilor din RM din anul 2010.

Dacă nu găseşti răspunsurile dorite, sună la 060 544 111 / 022 544 111 sau trimite un e-mail la office@medasig.md și un specialist în Asigurari de Vacanță îţi va răspunde în cel mai scurt timp.

Your outdated browser! You can download Edge or Chrome or Firefox